dijous, 11 de setembre del 2008

11 de setembre

Sona el despertador, toca aixecar-me, el país ens necessita. Hem de fer un pilaret davant el monument a Rafael Casanovas, gran dia per tot català. Comença l’ofrena on hem aguantat estoicament el cantar de los cantares, anda que no! Quin percal! Després del pilaret ens mereixíem una bona recompensa, i què millor que un bon esmorzar a la Queveda? Eh? A més a més envoltada de les “altes esferes liles” com són el presi i el Gran Cap de Colla – i el Gran Blau de la Mà- .


Tarda de migdiada, això si dedicant-la també a penjar el Gran penó de la colla. És l’hora, toca anar al local a fer acte de presència. Avui és una actuació important, la última abans del gran dia, diumenge. Tothom està expectant, sabem que cada moviment és controlat, cada peça moguda, cada castell serà analitzat.

Comencen Xiquets del Serrallo – aprofito per felicitar-los pel seu 20è aniversari – fent una – al meu parer – gran actuació. M’han deixat impressionada de la solidesa del 3 i 4 de set i descarregant un 2d6 que no els ha presentat cap problema.


Xiquets de Tarragona eren els segons en actuar i ho han fet ensenyant les cartes del que serà la seva aposta de cara diumenge: 2d8f, 3d9f i 5d8. Ho han fet tot un pis per sota del que volen fer el dia 14. La anècdota de la diada? El 3d8. Han sonat les gralles i l’han tirat avall i nosaltres ens hem pensat que era intent desmuntat – repeteixo, les gralles havien sonat – vamos, que ja ens podeu veure a nosaltres muntant la pinya del 4! Tota col•locats a lloc i ens diuen que no, que el tornen a intentar. I és que en realitat no havia sigut intent desmuntat! Que només un dels quarts havia tirat amunt i les gralles havien entrat abans d’hora! Problema resolt i fi de l’anècdota.


Nosaltres sortim tercers i ho fem amb el 3d8. Flipa lo bé que estàvem! I jo sota la pinya dic “ només li falta un pis”. De postal i rapidet. A destacar l’estrena de l’Ilse com a acotxadora! És una crac! El seu primer castell de 8! I fa dos dies que va començar a la colla! Es descarta un possible 2d8f, sembla que el 2 descarregat number 100 es vol fer esperar.

Tirem el 4d8, bé, macu i li dic a la segona falca " només li fala un pis". A última ronda apostem pel supersònic 5d7, bones mides, bones sensacions, molta rapidesa – moltiiiiiissima rapidesa! – i li dic al primer lateral "només li falta un pis".Acabem a tres pilars de 5 i tres de quatre, aquests últims – els de 4 – amb l’estrena de les tres noves enxanetes de la colla que avui han estrenat camisa! Felicitats!

I per acabar i en quarta ronda han actuat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, realitzant la mateixa actuació que els Xiquets del Serrallo – 3d7, 4d7 , 2d6 – a destacar que s’han pogut apreciar troncs més lleugers als que estàvem acostumats, també m’han donat una grata sorpresa.

I així dono punt i final a la Diada del 11 del setembre. Espartanos, demà tenim un assaig importantiiiissim! Tothom al local, por Esparta! Dissabte tenim sorteig del concurs, cita interessant, avere qui ens toca al costat. I diumenge és el Gran dia, no només per la cita castellera, sinó perquè es dona inici a les festes de Santa Tecla. Senyors toca preparar els estómacs pels litres de Chartreuse que ens fotrem aquests dies. Això si, aquest dissabte, tothom a dormir a una hora prudent!

I jove jove jove!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ara més que mai!! I JOVE JOVE JOVE!
ens hem de preparar per diumenge!! serà un gran dia, una gran diada!!!!
escolta! ens veiem a l'asaig de canalla o més tard?? tran se val! espero veuret sigui l'hora que sigui aquesta nit! jeeje i després geladet?? (sona bé, oi?) jejeje

Anònim ha dit...

Molta sort per diumenge, aquesta santa tecla sera jove!!!!