diumenge, 12 de juny de 2011

El futur és Jove


Pas a pas anem avançant. Dies d’estrenes, de retorns i de cercles que es tanquen. Ens anem reafirmant i consolidant a plaça, fent-nos nostres els castells i les maneres, donant passos importants a assaig a l’espera de, tard o d’hora, seguir caminant, seguir construint.

L’aleta d’un castell representa la suma de molts conceptes i valors que, units, han aconseguit l’èxit que és coronar-lo. L’aleta d’un castell representa la culminació de la feina ben feta, l’abraçada al cel, l’alegria de saber que el treball ha valgut la pena. L’aleta d’un castell representa l’esforç d’un col·lectiu que ha treballat – i treballa – per aconseguir tocar el cel. És el moment que, sense poder-ho evitar, et posa la pell de gallina, el moment que dóna pas als grans aplaudiments, als crits d’eufòria. L’aleta d’un castell és aquell petit salt que et fa el cor i les papallones que et voletegen a la panxa.

Nosaltres som el present dels castells i la nostra responsabilitat i el nostre deure ha de ser – o hauria de ser – cuidar el present en que vivim per garantir un futur on seguir alçant l’aleta. És responsabilitat nostre garantir i deixar les coses millor de com les vam trobar. Doncs, desenganyem-nos, els anys passen i obren les portes a noves generacions plenes d’ambició i ganes de seguir construint i caminant. És el nostre deure deixa’ls-hi el camí aplanat i de fàcil accés, anant traient les males herbes per, quan ells siguin al capdavant, tinguin el terreny preparat per avançar, garantint així un futur ple d’aletes.

Així mateix, també és responsabilitat i deure nostre ajudar a fer créixer en els que seran els dirigents del futur uns valors que ens representen i ens fan com som. Tenint clar que Colla Jove és la suma de tradició i modernitat i constatant que aquesta és una de les claus que ens han portat on som ara. Inculcant un tarannà representatiu del que, en definitiva, som i volem ser. Tenint clar i sent plenament conscients de que el futur és i serà Jove.

Foto: Dani Seró

I jove jove jove!!