dimecres, 15 d’octubre del 2008

Castellers de la Vila de Gràcia


Dimarts passat estava inquieta, després del concurs necessitava una bona dosis de castells, així doncs, aprofitant que visc a Gràcia vaig anar a veure l’assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia. La veritat és que ja feia temps que volia anar a veure’n un, i dimarts passat va ser el dia.

La primera cosa curiosa és que no tinguin local propi, si no que assagen al gimnàs d’un col•legi. Només entrar al “local” - l’anomenaré local – ja se’m van acostar i em van presentar al cap de pinyes, el cap de colla – sento no recordar noms, sóc un desastre – i sense adonar-me ja tenia una faixa posada a la cintura – i de color lila! -. Em van avisar de que serien poca gent, la ressaca post-concurs fa molt i més quant, havent descarregat set 4d8 aquesta temporada, al concurs només aconsegueixen carregar-lo. La veritat és que en un moment m’hi vaig sentir com a casa, tothom molt obert i tots molt simpàtics.

Primer feien l’assaig de canalla, fent columnes i poms al terra. La gent nova que entrava aquell dia – el concurs arreplega molta gent, em van dir – ja els ensenyaven a pujar, fer l’escaleta...

Pel que fa ja al assaig “dels grans” feien un cercle amb matalassos i al mig s’hi feien les proves. En general l’assaig va estar bé. Proves del 4, del 2, de pilar...Una cosa que em va cridat l’atenció va ser la manera de fer entrar la pinya del 2, feien entrar primer els daus – o vents, com diuen ells – que els laterals, i nosaltres ho fem al rebés, però suposo que, com tot, això depèn de cada colla, no? Dos noms diferents, però que ja coneixia, són el de contrafort – el nostre “home del darrera” – i tap – falca - . Al final em va tocar fins i tot fer de crossa!

Al final de l’assaig van fer una prova curiosa i que no havia vist mai: assajar mig folre. M’explicaré: contra una paret es munta mitja pinya i mig folre del 2 – a falta de recursos...- , és una bona manera d’anar assajant folres, sobretot si no tens prou gent. Ho vaig comentar als espartanos l’altre dia i l’uiuiuiaiaiai em va dir que quant s’assajava el 5d9f també ho fèiem així nosaltres. Curiós, realment curiós.

Curiós va ser trobar-hi també al Roger Seró. També viu a Gràcia i necessitava una dosis de castells. Vaig conèixer l’Edgar, amb qui havia parlat un cop pel fòrum de lapinya. Cat. També hi havia un noi de Xiquets del Serrallo – Víctor -, així que aquell dia hi havia uns quants infiltrats a l’assaig dels de Gràcia.

La veritat és que m’ho vaig passar molt bé, tothom va ser molt amable i al saber que era de la Jove em van felicitar per l’actuació del concurs. Moltes gràcies, la veritat.

Sé que vaig dir que aquesta setmana tornaria, però he tingut massa feina i no ha pogut ser, s’intentarà de cara a la setmana que ve.

Espartanos, ens veiem divendres a assaig!!!

I jove jove jove!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estem contents que t'agrades el nostre assaig i el "nostre" "local".

Si algú vol veure aquest mig folres que fem aki teniu un enllaç

http://www.facebook.com/album.php?aid=7855&l=a160e&id=1077953986

Rikhard Rydell ha dit...

de sempre m'han caigut bé, son tots molt bona gent :=)

ens veiem el 25 ;=)

Anònim ha dit...

gràcies pels teus elogis a la meva colla. Peró he de corregir-te una de les afirmacions que fas. La veritat és que duien 7 carros descarregats seguits, però només DOS corresponen a aquest any, els altres cinc son de la temporada passada.
I aqui entra la malediccio del concurs, en quatre concursoso tenim quatre carros grossos carregats, mai ha sigut possible descarregar-ho a la plaça de "toros"...VUdú???

Anònim ha dit...

No acabo de pillar la ideia del mig folre però nosaltres ni de conya ho hem fet mai. No li facis cas a l'uiuiuiaiaiai que a vegades no sap el que es diu.

Per cert avui ja explicareu com ha anat l'assaig d'avui i també la sortideta.