divendres, 24 d’abril del 2009

Diada de Sant Jordi


Ahir era Sant Jordi (i Jordina!), patró del catalans, i a Tarragona això és sinònim de castells, però no és una diada qualsevol: és la primera diada de la temporada on actuen les quatre colles juntes.

L’actuació és a les 19:30, però una servidora ja està al local a les 18:45. I mireu si ens cuiden a l’equip de pinyes que el Comandante ens regala una rosa a les tres Soldados pinyeres – gràcies!! – i no només això: també se’ls hi regala una rosa a la canalla – una rosa a cadascú, s’entén –. El local es va omplint de gent i comencem a fer rodonetes. Tirem cap a plaça, sortim quarts i de 5d7, el segon de la temporada. A segona ronda afrontem la nostre petita joieta : el 9d7. El segon que es veu a Tarragona i el primer que es fa tant aviat i a la Rambla Nova. Més d’una persona em va parar després per felicitar-nos pel 9, està clar que a Tarragona li agrada aquest castell. és un castell impressionant on dissimuladament ensenyes les teves armes: molta gent a la pinya – ahir m’ho deia el Carles i avui ho ha dit el Xavier Ribera al Diari – la pinya que es necessita pel 9d7 és l’equivalent a la gent que es necessita per un 2d8f amb el folre inclòs! També demostres que tens un bon tronc i molta canalla: els dotze nens que necessites pels tres poms de dalt. En tercera ronda vam descarregar el primer 4d7ag de la temporada on s’hi va estrenar l’Abril com acotxadora – en aquest castell – . I per acabar: vano de cinc.

Quina diferència aquesta diada amb la de l’any passat – referint-me a la velocitat per muntar les pinyes a plaça – com s’ha notar que aquest any no jugava el Barça! Tot i que considero que nosaltres vam anar prou ràpids en muntar les pinyes, potser van trigar un pel més amb el 9, però comparat amb els assajos vam muntar la pinya força ràpid.

Resultat de la diada:

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2d6, 4d6ag, 3d6 net i quatre pilars de 4.
Xiquets de Tarragona: 3d7, id5d7, 4d7, 4d7ag, un pilar de 5 i tres de 4.
Xiquets del Serrallo: 3d6, 4d6, 4d6ag i quatre pilars de 4 (un aixecat per sota).
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d7, 9d7, 4d7ag i vano de 5.

I ahir tothom es va dedicar a felicitar a toooots els “jordis” de la colla – que no són pocs – això si, crec que encara hi ha més “segis”.

I ara si, ja es pot dir que la temporada ha començat.

Espartanos, ens veiem avui a assaig! I diumenge actuació a Constantí!!!


[ gràcies per la foto lluis!]


I jove jove jove!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt maco el 9d7.