dimecres, 3 d’agost del 2011

Agost

I amb un tancar i obrir d’ulls ens trobem a l’agost, vital i enganxós. I, malgrat tot, no cal ser un geni per adonar-se de que aquest estiu no és gaire normal.

La temperatura no és normal, la quantitat de desplaçats a Comarruga no és normal, trobar-se sofàs vells no és normal, no poder actuar per falta d’ambulància no és normal i aparèixer al Qd9 com a colla de GE no és normal, de moment. I és que sembla ser que nosaltres, la Jove, tampoc som els de sempre. I, dins d’aquesta anormalitat que sembla envair-nos, és normal que ara mateix em vingui a la ment PULP?

Aiii....l’agost! Feixuc i mandrós....Quan penses en l’agost et venen al cap aquells vermuts a mig matí al Peret de la Plaça de la Font, posicionats al lloc estratègic on hi ha ombreta i corre l’aire. Agost és tren i llibres, la xerrameca del consultori, agost és la efemèride que no oblidaré. Agost, també, és el silenci dels diumenges a les quatre de la tarda, quan sembla que el món s’atura. L’aire càlid que fa dansar les fulles dels arbres i el xiuxiueig llunyà d’algú. Agost són nits màgiques de somriures, sopars fins tard i picades de mosquits. Agost és aigua i alfàbrega i, per sobre de tot, agost són CASTELLS.

Un agost no s’entén sense actuacions sota sols de justícia el migdies de cap de setmana, agost és Llorens i la Bisbal, agost és el Catllar, l’Arboç i Sant Fèlix, els nocturns Firagost i Cos del Bou – amb el mini assaig posterior – agost és el màgic Sant Magí i les papallones que comporta.

Deixem un juliol de somni per encarar-nos a un mes ple de passos pendents, passos que ja volen arribar i de passos que hem de continuar preparant. Agost marca un abans i un després al calendari, com enguany ja ho ha fet el juliol. Així doncs, amb ganes, orgull i esforç fem plegats un agost per emmarcar!! Som-hi!!


I, encara amb Pulp al cap, us deixo amb la versió de “Common people” de Manel:



I jove jove jove!!