dissabte, 30 d’agost del 2008

Sant Fèlix.......Miret?

30 d’agost, diada de Sant Fèlix a Vilafranca, castellers i aficionats d’arreu del país s’apleguen a la plaça per contemplar les construccions de les quatre millors colles del moment. Un grup de joves i no tant joves de la Jove ens situem davant la colla Joves, tot recordant que fa 12 anys érem nosaltres els que ocupàvem aquell lloc privilegiat – vam fer 3d9f c, 4d9f c i 2d8f – eren altres temps.


Surt Vilafranca i tira el 4d9fa, castell impressionant i de gran dificultat que ha pujat bé, mogudet, però sense presentar cap problema. El pilar s’ha anat col•locant amb la tranquil•litat, sense presses, quant s’ha quedant sol, ha estat espectacular, al descarregar-lo el Fèlix Miret – per cert, felicitats – ha tirat el mocador “a ves a saber tu on” i l’han celebrant eufòricament – senyors, així es celebren els castells-.

És el torn de la Joves que aposta pel 3d9f, castell que aquesta temporada només havien descarregat per Sant Joan. I aquest cop si, era el dia, treballadet des d’un bon inici, però correcte, com ha treballat l’home del darrera del segon de la rengla! Fliiipa!

La Vella i Minyons també tiren el 3d9f, construccions que no els han donat cap problema i que han pujat molt correctes.

Bona primera ronda, rapideta i anant fent, amb tots els castells descarregats i un bon treball per part de totes les colles. Les cartes estan tirades, ara comença Sant Fèlix de veritat.


Segona ronda, els verds tiren el 2d9fm, espartanos, que això és un gamma extra! Puja bé, parat, està macu, el carreguen i en aquest moment hi ha una tot un moviment al castell, i es descarrega amb treball, oju lo que han aguantat les manilles! Per quant un de lila? Eh?


Joves aposta fort: 5d9f. Alguns valents joves de la Jove – Andreu, Jordi, Lis, Sergi, Michael, Chantal i una servidora - em anat a fer pinya als col•legues castellers, i és que un 5d9f és un 5d9f!!! Recordem senyors que vam ser els primers a intentar-lo – al S.XX – i tot els que ens prenien per bojos l’han fet, menys nosaltres. I és que aquest any en farà 14 d’aquell concurs de castells!! El castell puja xungo des de bon principi, es gira la banda del tres, jo no el veia ni carregat i pam, l’enxaneta fa les dos aletes. Hi ha molt de moviment però sembla que si, que si senyors, amb la pell de gallina estava! I descarregat! El primer 5d9f descarregat de la Joves de Valls!! I després cantant “ no estamos muertos, estamos de parranda” – cançó que ja vam cantar nosaltres a una processó al dos mil i picu , no Sergi? – i ole ole ole Joves, increïble!

La Vella dispara, primer intent del món mundial – diria – de 3d9fag, que s’ha quedat en això, un intent. L’he vist molt lluny, la veritat, però suposo que pel concurs el tornaran a tirar, ara ja l’han tastat.


Minyons també aposten pel 5d9f, el castell pujava prou bé, amb la banda del tres que s’anava obrint cada cop més. Carregat. I els problemes que presenten segons i que es reflecteixen en terços crea molts més problemes i cau.

Ronda de repetició, Vella abaixa pretensions, tiren un 3d8a que no els presenta cap problema i que descarreguen. És el tercer 3d8a que fan en poc més d’una setmana.

I així finalitza la segona ronda, amb una correcta Vilafranca, una espectacular Joves, uns Minyons que es queden amb el got mig ple, i una Vella que ho fa amb un got mig buit.

Comença la tercera i última ronda: els amfitrions tiren el 3d9f. Puja maco, parat. Però a la descarregada comença el tremolor, però tranqui, que són vilafranca i el descarreguen, si senyors.

La Joves ataca altre cop: 4d9f. Després d’un peu desmuntat, el castell tira amunt amb uns terços molt i molt oberts, però ells són la Joves i lo de baix ho arreglen per dalt, amb uns sisens molt tancats – amb sona d’alguna cosa això... – amb dosos col•locats i amb un mal gest de l’acotxador – o era l’enxaneta? – cau.


La Vella ensenya les dents – si s’hem permet l’expressió – i tiren el primer 2d9fm de la temporada. El castell puja molt quiet, folre i manilles estan treballant a morir. Es fa l’aleta i comença el tremolor. Un dels quarts – el que està de cul a l’ajuntament – es va assentant cada cop més, les manilles no aguanten i pam, llenya.

Ronda de repetició, i sen tornemi, la Joves hi torna amb el 4d9f que torna a pujar amb uns terços molt oberts – com deu estar patint el segons – l’estructura puja millor, hi ha un moment en que la canalla dubta, però tiren amunt i carregat, ara si amb sisens tencadíssims, i sembla que vagi a caure, i flipa amb aquell lateral del folre, i si, descarregat.


I minyons també tiren el 4d9f que puja bé, però amb un dels terços – el de cul a vilafranca – que s’anava assentant cada cop més. Tot i així l’estructura no s’ha deformat en cap moment i l’han descarregat.

Fi de la tercera ronda, on Vilafranca assegura castell, Joves ens deixen parats, Vella ole amb el dos, Minyons bon 4.


Ronda de pilars: Vilafranca tira el pilar de 8fm, espadat que la setmana passada només van carregar, i avui si, increïblement si. Ha estat impressionant!


Vella ataca, també tiren el pilar de 8. Puja bé amb tremolor – normal – però bé. Setens col•locats i a l’enxaneta – molt petit/a – encara li queda un bon tros! Oju lo que ha aguantat el pilar abans no ha arribat l’enxaneta! I carregat. Però no han pogut aguantar més i quant semblava que ja el tenien ha caigut.
Minyons tiren el pilar de sis. Pim pam, sense cap problema. Joves fan dos pilars de cinc simultanis. I Vilafranca fa sis pilars de 4. No, no eren set, el del mig era un pilar dels xilenus, que dijous – per cert – van estar a Tarragona i amb termes futbolístics els vam explicar la situació castellera a la cuitat.

I així es donava punt i final a la diada de Sant Fèlix: Vilafranca molt correctes, estrenant castells, però sense arriscar-se. La Joves impressionant, ens ha deixat parats i ha demostrat que encara pot donar guerra. Vella bé, tot i lo del 3d9fa, han fet un bon 3d9f i s’han estrenat – aquesta temporada – amb el 2d9fm. Minyons bé també,un gran retorn, llàstima de 5d9f!

Fins l’any que ve Sant Fèlix!

I jove jove jove!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

i pensar que fins l'endemà al matí no he pogut llegir el teu blog! xDDDD
bueno noia, ens veiem dimarts!
muuuuuuà!

Oscar Montserrat "TETE" ha dit...

Sols dir-te que la Joves de Valls també havia descarregat el 3d9f a l'Arboç, per tant, tres de descarregats amb el de Sant Fèlix, i dos carregats.
Bona crònica, jo hi era a prop de la Vella.

Anònim ha dit...

Mol bon article i MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COLABORACIÓ A LES NOSTRES PINYES!
Espero que vosaltres també us en sortiu i tingueu forces alegries aquest 2008.
Un de la Joves

Anònim ha dit...

q fàcil que és dir que us vau posar i que bé que queda

Anònim ha dit...

Home, entre la jove i la joves sempre hi ha hagut molt bon rotllo