diumenge, 10 de juny del 2012

Els petits detalls marquen diferències



La recerca del detall, del precís moviment, de la correcta postura en aquell determinat instant...El meu entrenador sempre em deia que havia d’anar a buscar el detall, ja que són els petits detalls els que marquen la diferència. En el meu cas no era tant sols conèixer els passos i moviments de la clau de judo, doncs això era tant sols el primer pas. Havia d’interioritzar-los i buscar a cada un dels petits detalls que m’havien de portar a marcar la diferència: controlar els teus moviments, tenir-ne consciència i controlar el moviments del contrari, conèixer l’altre per conèixer-te a tu mateix, conèixer l’altre per avançar-te a ell, per trobar aquell moment exacte, explosiu, aquell instant en que ja el tens, el just desequilibri, el precís moviment simultani de peus i braços – aquell colze una mica més amunt, les cames més flexionades – i el so del xoc al tatami. El petits detalls marquen diferències.

I en els castells, també.

I crec que és aquí on ens trobem, en la cerca dels petits detalls que marquen diferències. Lluny hem deixat els primers passos de coneixença, controlem moviments propis, moviments del conjunt, ens coneixem, anem coneixent l’altre i ens avancem a ell. Anem a buscar els detalls; detalls a diferents nivells, diferents tipologies de detall. No busquem la perfecció, la perfecció no existeix; busquem que aquells detalls marquin la diferència. No és tant sols conèixer el que fas, sinó interioritzar-ho, assimilar-ho i veure-ho des d’una perspectiva diferent. 

Buscar el detall demana més dedicació, més temps, més treball i molta més concentració. Buscar el detall és implicació, sumar, és compromís i també fidelitat. El detall és provar, equivocar-se per no tornar a errar, el detall són oportunitats, el detall és tecnificar moviments, el detall és marcar un tempo, el detall són alçades, el detall som, també, tots i cada un de nosaltres. Nosaltres podem marcar diferències en la cerca del detall, així doncs, cada un de nosaltres és un detall important de cara als objectius.

Som un detall important CADA UN DE NOSALTRES, i som nosaltres, com a detall important, els que ens portarem a trobar els petits detalls que marquen diferències. I només un NOSALTRES ho farà possible.


[Pensaments que necessites deixar anar] 

[....i anant fent]


I jove jove jove!!