dissabte, 12 de juny del 2010

Somni o realitat?

Potser és que no acabem de ser conscients de la gran temporada que podríem arribar a fer. És més, SEGUR que no en som conscients, car això ja s’ha demostrat en massa assajos. Si no ens fem grans, no serà pas perquè no estiguem capacitats, serà perquè no ens ha donat la gana. I això va quedar clar divendres.

El triomf, la superació, el cel, la glòria, el record, no són coses que es regalen; són coses que guanya un mateix amb esforç, constància, ganes i dedicació – com la camisa –. I sembla que ho haguem oblidat.

No m’estranyaré quan per Sant Joan la gent es queixi per que no fem el cinc o el dos, no m’estranyaré quan al juliol la gent es queixi per que no tirem el 3d9f...i es que senyors i senyores, és el que nosaltres mateixos estem provocant. I els primers en queixar-se seran aquells que ja m’agradaria veure de tant en tant pel local – només faltaria! –.

No sé vosaltres, però jo vull recordar aquesta temporada com una de les millors de la història de la Colla. Però sembla que ja ens hem conformat en que sigui la temporada que podria haver estat una de les millors de la història de la Colla. I la culpa només serà nostre. Sembla que ens hem rendit abans de començar a lluitar.

Hi ha gent a qui només l’interessa venir quan hi ha assaig especial. Oblidem-nos d’assajos especials i punyetes. TOTS els assajos són especials. Qualsevol dia podem assajar un gamma extra. Com a colla gran que som o volem ser, el gamma extra ha de passar a ser un habitual als divendres, així doncs oblidem-nos de marcar certs dies al calendari per venir assajar, per que ara els haurem de marcar tots. Sense anar més lluny, per ahir estava programat fer una prova de gamma extra – uuuuuuuuuu! I no era assaig espacial! – però, com tots els que hi eren saben, no es va poder fer, sobretot per manca de gent.

És decisió nostre ser o no grans. Nosaltres decidim fer que el que fins ara era una somni es faci realitat. Hem de despertar-nos.

La decisió és nostre i només nostre, després no digueu que no estàveu avisats.


[I si, 3 de 8 a Mèxic, però ara per ara encara ens queda molt per caminar]

(i sembla que Talía treu el cap)

foto: Neus Baena


I jove jove jove!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

També és problema de la tècnica que a vegades sembla que tampoc aspira a gaire... Volem ser colla gran? Sí! Però les colles grans també arrisquen una mica de tant en tant i no esperen a tenir tooooots els castells al 100% per fer-los a plaça, més quan tens una temporada tant curta com la nostra, per culpa nostra també. perquè tots sabem que tenim ofertes alguns anys per allargar-la i no ho fem...

Anònim ha dit...

has entrat en la mateixa espiral depressiva que el cap de colla ens va demostrar en el discurs del final de l'assaig. Ho dic amb el tema de que per Sant Joan no farem ni 2/8f ni 5/8 (doncs cap problema, com l'any passat i mira que bé que vam acabar).
Com a segon comentari dir-te que aquest discurs de dir que amb aquesta assistència no farem cap gama extra bla bla bla, però tu et penses que despres de 11 anys tornem a fer 1 dia la tripleta a l'any següent ja hem d'anar a pel gamma extra??? si es que si no en tens ni idea de castells; a més tothom sap, suposo que t'has donat compte, que a més, tenim dues baixes importants als troncs i que tot ajuda.

Jordina Estopà Masdeu ha dit...

jo en cap moment he dit que anéssim fer cap gamma extra a plaça.

I pel que fa a les baixes, tothom és substituible.

Anònim ha dit...

Sóc l'Anònim 1 (crec que és millor debatre amb el perfil Anònim per no crear roces personals...)

Crec que el segon comentari no és del tot acertat ja que l'objectiu de tota colla sempre és superar-se, per tant, el nostre repte és superar l'any passat i sí, això també suposa superar la diada de Sant Joan de l'any passat, fer el primer 5de8 i 2de8f abans que l'any passat, fer el primer castell de 9 abans, i un llarg etcètera...

Continuo dient que el problema no és, principalment, la manca de gent a assaig com molts de la tècnica aneu dient. La veritat és que se més de 10 i de 15 que n'estan una mica farts d'aquests comentaris perquè, desenganyem-nos, si un castell falla poques vegades és per culpa de la pinya... Para muestra un botón: heu anat mai a assaig de la Vella, Joves, Minyons o Vilafranca, inclús Capgrossos que són més "semblants" a nosaltres, fan castells de 8 i 9 amb molt menys assaigs que nosaltres i amb MOOOOLTA (sí, destaco el molta) menys gent que nosaltres a un assaig "normal" de divendres. Aneu aquest divendres a assaig de la Vella i veureu que segurament són la mateixa gent que nosaltres o menys a assaig, ho he comprovat jo amb gairebé totes les colles "punteres", així que fem-nos mirar si realment és problema de manca de gent a assaig o de la idiosincracia de la Jove....