dissabte, 13 de setembre del 2008

De divendres i el sorteig del Concurs

Doncs si, començaré parlant de divendres, últim assaig abans del gran dia, demà. La colla havia de respondre més que mai, havia de demostrar que vol canviar, que n’està farta de triletes, que vol alguna cosa més. I espartanos, la Colla va respondre, i no només ahir, dimarts també.
Vam fer totes les proves que ens havíem plantejat, tot molt correcte i molt bones sensacions. Tan dimarts com divendres va venir a l’assaig l’Alba Galán dels Capgrossos de Mataró, gràcies Alba per les teves paraules i per donar-nos un cop de mà!!
Bones proves de 3, 5 i 2. Em va sorprendre sobretot el 5 – que vam assajar molt ahir – la prova que vam fer del 5 net i sencer – osease aguantant-se sol i amb acotxador i enxaneta – em van fer obrir els ulls. El tres el vam posar fins sisens i amb bones mides. Bones cares per part de tots els membres de la colla, somriures i aplaudiments; i és que ahir el Gran Cap de Colla després de l’assaig ens va anunciar que no faria cap discurs – i tots aplaudint, vamos – però una cosa està clara: la glòria està en les nostres mans, i de ningú més.


Avui teníem una altre cita important: el sorteig del Concurs de Castells. Tot a començat a les 18.00 a la Plaça la Font amb l’actuació de la Muixeranga d’Algemesí – que fa uns mesos vam visitar – i encara se’m posa la pell de gallina quant escolto entonar la cançó que acompanya aquelles construccions, espectacular. Fan processó fins la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol, allí també fan la seva actuació i els encuriosits tarragonins que anaven “a tocar ferro” s’han parat a contemplar tan fascinats torres humanes. Després d’un concert de dolçaines el Metropol obria les seves portes, des del Nadal que no entrava! Porto visitant el Teatre sens falta cada Nadal des dels 7 anys, on cada any faig els Pastorets – si, faig els Pastorets - però parlant del que ens interessa...hem entrat al Teatre, la gent s’ha anat ocupant els llocs, les llums s’han tancat. Teníem com a presentadors – i com fa dos anys – al Jordi Suriñach i Cinta Olivan, aquesta última amb una cama enguixada i amb crosses. Comença l’espectacle i entren en escena per entremig del públic un grup de grallers – els Veciana – alguns dels quals són de la Jove, acompanyats dels 18 nens de les respectives colles, de la nostra hi ha anat el Laxman. Aleshores ha tingut lloc el monòleg del convidat d’aquest any: Carles Flavià. Un pèl llarg pel meu gust, m’ha sobrat més de la meitat del monòleg, però què hi farem! Després s’ha donat pas a un vídeo on apareixien els 18 crios seleccionats de cada colla per ser la mà innocent. El Laxman ens ha enlluernat amb explicant-nos que quant s’està amb la canalla s’ha d’estar quiet, i que si juguen al pilla-pilla “no puc córrer perquè m’ho diu la Míriam”. Molt autèntic, si senyor!

Després – per fi!!! – ha tingut lloc el sorteig. L’ordre ha estat el següent: començava a triar la colla que es situava a la cua de la classificació i la última a escollir era la primera – és a dir C. De Vilafranca -. La llista s’ha dividit en tres grups: les sis últimes colles eren el grup C, de la 5a – és a dir, nosaltres – fins a la 12a erem el grup B i les quatre primeres eren el grup A.

La distribució ha estat la següent:



No ens podem queixar pel que fa a l’ordre d’actuació, l’única colla que tenim darrera i que ens pot portar algun mal de cap són Castellers de Barcelona, la resta de colles actuen abans que nosaltres, no està mal. Pel que fa a la posició a plaça a un costat tenim a la Vella de Valls i a l’altre Xicots de Vilafranca. De les colles del centre de la plaça tenim a prop a Nens del Vendrell i St Pere i St Pau – wai del parawai -, també tenim a prop a la Joves...no ens podem queixar tampoc. . Per tancar l’acte hi ha agut un pica-pica al patí del Metropol, on oju, les cerveses tenien molt de glamour!!! Ni més ni menys que dissenyades pel Custo Barcelona, oju lujazoo! Com dels gasten!!

Ara a esperar al dia 5 d’octubre!!!

Però abans del Concurs encara tenim actuacions de màxima importància, com per exemple demà. Quant finalitzi d’escriure aquestes línies, una servidora anirà a dormir. Demà és una dia molt llarg, em toca aixecar-me d’hora i anar a esmorzar amb els espartanos al Tòful, sisisi. I a les 11.00 tothom al local!!

Demà serà un gran dia.

I jove jove jove!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot està , res està mal. Oju, oju, quin optimisme...

Anònim ha dit...

I jove, i jove i jove jove jove!!!!!!!!!!! M'he deixat la veu amb aquest crit i la veritat es que vull donar les gràcies a tothom qui ens ha donat un cop de mà (sobretot a la gent de la Muixeranga!!). Ara seny i dos dies més d'assaig per acabar de polir aquest 5 que ens donarà més alegries.

PD: Quin fart de plorar m'he fotut.

Anònim ha dit...

Eeei com ho hem disfrutat, això s'ha de repetir, dimarts vinent per exemple !?!?jeje

Visca la JOVE!