dijous, 25 de setembre del 2008

Santa Tecla i la Mercè

Pluja, el temps pronostica pluja per Santa Tecla. Tot i que de bon matí no plou, els grans núvols amenaçadors anuncien pluja. I com espartana que sóc, faig acte de presència al pilar d’ofici. Després d’algun que altre “jaleiu” al Tòful, acaben esmorzant a la caseta de les tres bessones. Ens dirigim al local que es va omplint. Així que enfilem cap a la plaça de la Font – oju, i sense discurs del Gran Cap de Colla – sota una fina pluja; plou, però tampoc n’hi ha per tant.

Sortim quarts. I descarreguem el 2d8f número 99!!!! I tots pensàvem en una sola cosa: es tirarà o no el 3d9f? La decisió va ser que no i es va tirar el 3d8. Camises mullades, canvis d’última hora, nervis...no calia córrer, sense presses, ja arribarà. No vam poder fer més castells a causa de la pluja així que pilaret de 5 i cap a casa.
Si parava de ploure es feria processó, si es feia processó, podria fer el meu pilaret, no? Però no va parar de ploure, nonono. Estàvem allí tots a la plaça de la Font esperant avere què s’havia decidit i ens diuen que pujarem en cercavila fins la catedral – vamos, que no vam fer el camí llarg ni re - a allí ens podíeu veure, a l’entrada de la catedral amb la pinya puntada del pilar de 5. I ja em podíeu veure a mi, de crossa. Com que la cosa es va anar allargant doncs ens vam posar a cantar – per què no? – i les gralles ens van acompanyar a ritme d’Amparito Roca sota pluja. Després vam sentir que els Xiquets feien el mateix i també s’havien posat a cantar – una altre cançó, però – i nosaltres vam acabar cantant el Virolai i tot! I el nostre “pa parararà pa pararara” particular i el “i jove i jove i jove jove jove” impressionant.
Després del pilaret ens anuncien que anirem darrera l’àguila, a aquesta no l’acompanya la banda i s’havia quedat sense música d’acompanyament, però no problem, nosaltres ens oferim a tocar. Els nostres grallers ens van oferir un Amparito que va durar des del carrer merceria fins la mateixa plaça de la Font! I a la plaça del les Cols se’ns van afegir gent dels xiquets, així que ja podeu veure a l’àguila acompanyada a ritme d’Amparito per les gralles de la Jove i membres d’aquesta i els Xiquets. Al final ja va ser brutal quant, vam ballar el ball de l’àguila amb els diables i tot! Festival!

Ja parlant de la Mercè, el dia s’aixecava nuvolós i a mesura que van anar passant les hores el cel es va tornar blau. Quina diferència amb el dia 23!!! Sortim segons – la Mercè va fer ordre d’antiguitat – i fem el 3 i el 4 de vuit. La veritat és que jo volia fer el 2, el número 100 i a la plaça de les Cols! Però ja arribarà ja!

I era l’hora dels pilars caminant: els dels Xiquets ja enfilava carrer Major, i nosaltres començàvem a muntar el nostre. Jo estava fent cordó i sento a una del públic que escoltava la ràdio que als matalassers els havia caigut el pilar just a l’inici de la baixada Misericòrdia. Però ara tocava estar pel el nostra pilar. Puja i baixa les escales i enfilem el carrer major a una velocitat impressionant. Al final del carrer fem el canvi de baix. I jo no parava de cridar “Rogeeeer! Vinga Rogeeer!!” i fem la baixada i encarem el tram final – la plaça de la Font – i allí sentim paraules molt lletges dites per gent amb camisa, senyors si insultar ja es prou greu, fer-ho amb camisa d’una colla ja és lo màxim, així que amb les paraules “puta jove, puta jove” i “ us hauria de caure el pilar” arribàvem cap a la meitat de la plaça on el Roger es va assentar completament, quin treball de mans! I amunt, si, l’hem salvat. I seguim avançant, ara ja estem a tocar – aguanta Roger!!!- ja estan a les escales!! I cau. Aquest cop no ha faltat un Petit Suise, han faltat tres escales.
Tot i així, impressionant la feina!!! Ojuuu! Felicitar a la Sota – Vanesa – i a ma mare – Montse – per ser les primeres dones que baixen el pilar caminant!! – sense contar les del tronc, vamos - . Felicitar també al Sandro, que ahir va ser el seu aniversariii!!! Nou anys!! Be, tot i que segons Qd9 el Sandro es deia Laxman, anda que...

Dir que els pilar dels Xiquets del Serrallo i Sant Pere i Sant Pau si que van arribar fins l’ajuntament.

Així es donava punt i final a les festes de Santa Tecla, pròxima parada: XXII concurs de castells!!!!

I jove jove jove!!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Eps! Lo de Laxman per Sandro va ser culpa meva, un "lapsus" que vaig tenir en el moment de passar a net els apunts, i que amb tota l'atabalamenta no vaig reconèixer com un error.
Disculpes, doncs!

Guille Soler

Jordina Estopà Masdeu ha dit...

jajaja acceptades!

Uiuiui Aiaiai ha dit...

Coi, Guillermo, que has dedicat una tarda a repassar tots els blogs tarragonins?

Anònim ha dit...

Va ser molt gran quan vam acompanyar a l'Àliga, una gran fita grallera per la Jove, i és que som els millors!!

Visca la JOVE!! I el més bo està per arribar ;)

Anònim ha dit...

Home, vaig seguint els blocs tarragonins, sí... Llàstima que el teu no l'actualitzes de fa dos mesos, dropo!

Guille

Anònim ha dit...

Per l'any que ve podrieu comprar una cadireta per el segon del pilar. Va fer el 90% del recorregut asentat.

Uiuiui Aiaiai ha dit...

Ai, Guillermo, Guillermo... si en tot t'informes tan be, no m'extranya que t'equivoquis amb els noms dels anxanetes. Quan rajaves de mi, el blog ja estava actualitzat!!!

Anònim ha dit...

Anònim ha dit...

Per l'any que ve podrieu comprar una cadireta per el segon del pilar. Va fer el 90% del recorregut asentat.


PROVA TU DE BAIXAR UN PILAR CAMINANT LESIONAT DE LA CAMA...A VEURE FINS ON ARRIBES! M'HO EXPLIQUES QUAN HO HAGIS PROVAT!

Anònim ha dit...

Será que no hay más gente para hacer de segon...

Anònim ha dit...

crec que no entenc en l'idioma que parles...ets estranger??

Anònim ha dit...

Sobrao! ke sgu ke lntens!

Unknown ha dit...

Ei, Jordina, moltes gràcies. L'any que ve la teva mare i jo ho tornarem a intentar!! Sobre la gent amb camisa que insulta, ignora'ls, és el que més els hi pica.
M'encanten les teves cròniques, necessitaras apunts per recordar tot el concurs. Ànims espartana!!! Un petonàs!

Jordina Estopà Masdeu ha dit...

uffff el concurs serà xungo xungo x recordar!! em portaré uns fulls petitets i un llàpis del ikea jejeje

espartanos, demà que rebenti el local!!!!! (de gent, clar està)

tornem a fer de diumenge un episodi de Dallas, així uiuiui no tindrà excuses x no actualitzar! je je je